circlepoioieimaste-clear

 

katalogos-button

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ"

03 Pn Mai Ioun 17 exo 1ccc

Γίνετε συνδρομητής στο

διμηνιαίο περιοδικό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ

το οποίο περιέχει: πλούσια

αρθρογραφία,παιδική στήλη,

ιστορίες, ποιήματα και ύμνους,εδάφια

και μελέτη της Αγίας Γραφής,

ενθάρρυνση για κάθε πιστό.

στείλτε τα στοιχεία σας στο

 [email protected]

youtube-logo-223

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

N E O

anagennisiexo2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: 

Το θέμα των θεμάτων

Το γεγονός των γεγονότων

Το θαύμα των θαυμάτων

για παραγγελίες πατήστε εδώ

Exo-Xero-Pistepsa-m

Exo-Koinonia-m

 

παραγγελίες εδώ

 

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

eik-psari-sto-xwma

"Το Ψάρι στο Χώμα"

ένα μυθιστόρημα των

πρώτων Χριστιανών

 

Exo-Promessa-m

"Προμέσσα"

Μια ιστορία για τους τελευταίους

καιρούς πάνω στη γη.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Μην τα χάσετε!

 

H ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

Exo-Krisi-m

Από πού ξεκίνησαν όλα;

Και πού οδηγούν;

Ένα φταίξιμο ζητεί παραλήπτη. 

Υπάρχει λύση;

παραγγελίες εδώ

BESTSELLERS

 

exo-thaumasia-zoi-agiasmou

exo-thaumasia-zoi-proseuxis

exo-oikogeneia

Exo-Kathe-Mera-m

 

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

- Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ

την Καινή Διαθήκη στην

Δημοτική γλώσσα αν μας την

ζητήσετε με γράμμα σας

στη διεύθυνση των Πνευματικων

Εκδόσεων ή με email σας.


– Ζητήστε μας ΔΩΡΕΑΝ

δείγματα των εκδόσεών μας

και αναλυτικούς καταλόγους.


– Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία

από CD με ομιλίες πάνω σε

πνευματικά ζητήματα και εις

βάθος μελέτη του Λόγου του

Θεού. Αναζητήστε τους

online καταλόγους μας και

στείλτε μας παραγγελίες στην

διεύθυνση των Πνευματικών

Εκδόσεων ή με email σας.

output Ya23YS

 

kleidiΕίναι σχεδόν κίνημα στις μέρες μας, οι άνθρωποι να αποζητούν την ειρήνη. Να ψάχνουν τρόπους να την αποκτήσουν ή να την προσφέρουν σαν αγαθό στους άλλους. Ξεκούραση, μασάζ, διαλογισμός, κι ακόμη πολλοί άλλοι τρόποι, θεμιτοί και αθέμιτοι, σωματικοί και πνευματιστικοί, για να φτάσει ο άνθρωπος στην επιθυμητή εκείνη κατάσταση όπου δεν θα τον καταπλακώνουν οι συναισθηματικές και βιοτικές πιέσεις που τον κατακυριεύουν.

Πόσοι ψάχνουν λίγο να ησυχάσουν, λίγο να ηρεμήσουν, να ξεχαστούν. Και το ονομάζουν αυτό «ειρήνη».

Κάποιοι στρέφονται στη θρησκεία. Εξάλλου είναι γνωστό πως ο Χριστός μίλησε για την ειρήνη, πως υποσχέθηκε ειρήνη στους δικούς Του, και γενικά πως αυτή ήταν η αποστολή Του πάνω στη γη. Το έψαλλαν οι άγγελοι, το διακήρυξε ο Ίδιος ο Κύριος και έπειτα οι απόστολοί Του. Άρα, δεν μπορεί, θα είναι αλήθεια.

Αν βάλουμε λοιπόν και ένα κομμάτι από τη διδασκαλία Του στη ζωή μας και στη φιλοσοφία μας, μόνο θα βοηθήσει. Μόνο καλό θα μας κάνει. Έτσι δεν είναι; Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις ανθρώπων που μιλάνε για τον Θεό, και μάλιστα Τον υπηρετούν, και η καθημερινότητά τους μακράν απέχει από την ειρήνη που χαρίζει ο Χριστός. Τι συμβαίνει τότε;

Ειρήνη αφήνω σε σας, ειρήνη τη δική μου δίνω σε σας· όχι όπως δίνει ο κόσμος, σας δίνω εγώ. Ας μη ταράζεται η καρδιά σας μήτε να δειλιάζει.

Ιωάννης 14:27

Ποια ειρήνη

Επειδή, αυτός είναι η ειρήνη μας, ο οποίος έκανε τα δύο ένα, και γκρέμισε το μεσότοιχο του φραγμού, καταργώντας την έχθρα επάνω στη σάρκα του, τον νόμο των εντολών, που είναι στα διατάγματα, ώστε, στον εαυτό του, να κτίσει τούς δύο σε έναν καινούργιο άνθρωπο, φέρνοντας ειρήνη·

Εφεσίους 2:14

Όντως μίλησε και αγωνίστηκε για την ειρήνη ο Ιησούς Χριστός στην πορεία Του εδώ κάτω στη γη. Και τελικά την πλήρωσε με τη ζωή Του, για χάρη μας. Ποια ειρήνη όμως;peaceful-valley - small

Όχι την ειρήνη που δίνει ο κόσμος.

Δηλαδή υπάρχουν και άλλα είδη ειρήνης; Δηλαδή δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα όλοι όταν μιλάμε για την ειρήνη;

Ο Λόγος του Θεού μιλάει για μια βαθύτερη ειρήνη, την ειρήνη με τον Θεό. Την ειρήνη της συμφιλίωσης του πεσμένου, αμαρτωλού, αποτυχημένου δημιουργήματος με τον Δημιουργό Του. Την ειρήνη της συγχώρεσης, της λύτρωσης.

Την ειρήνη που προκύπτει όταν φύγει η αμαρτία του ανθρώπου από τη μέση, και μπορεί πια να σταθεί άγιος, καθαρός, κρυμμένος μέσα στο αίμα του Ιησού Χριστού, μπροστά στον θρόνο του Θεού, σαν παιδί μπροστά στον Πατέρα Του.

 

Η ειρήνη της ψυχής, η έλλειψη κάθε ανησυχίας και η εμπιστοσύνη στα παντοδύναμα χέρια του Θεού, είναι άμεσο αποτέλεσμα αυτής της συμφιλίωσης. Και χωρίς αυτή την προϋπόθεση, δεν έχει νόημα να την αναζητήσει κανείς.

Αυτό εννοούσε ο Χριστός όταν είπε πως δίνει τη δική Του ειρήνη, και πως δεν έχει νόημα να ψάξει κανείς κοντά Του την ειρήνη που δίνει ο κόσμος.

«Ειρήνη, ειρήνη!»

 

Μη νομίσετε ότι ήρθα να βάλω ειρήνη επάνω στη γη· δεν ήρθα να βάλω ειρήνη, αλλά μάχαιρα… Όποιος αγαπάει πατέρα ή μητέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα· και όποιος αγαπάει γιο ή θυγατέρα περισσότερο από μένα, δεν είναι άξιος για μένα.

Και όποιος δεν παίρνει τον σταυρό του, και ακολουθεί πίσω από μένα, δεν είναι άξιος για μένα. Όποιος βρει τη ζωή του, θα τη χάσει· και όποιος χάσει τη ζωή του για μένα, θα τη βρει.

Ματθαίος 10:34-39

 

Απαραίτητη και ακλόνητη προϋπόθεση για να αποκτήσει κάποιος τον Ιησού Χριστό και μαζί μ’ Αυτόν την ειρήνη που μόνο Εκείνος χαρίζει, είναι να λυθεί το θέμα, το εμπόδιο της αμαρτίας.

Εκείνος που πηγαίνει στον Ιησού Χριστό χωρίς διάθεση να ταπεινωθεί  και να αλλάξει, δεν μπορεί να πάρει την ευεργεσία τού να Τον έχει Κύριο στη ζωή του. Εκείνος που δεν αναγνωρίζει πως το βάρος το μεγάλο και η αγωνία της ύπαρξής του είναι αποτέλεσμα της αμαρτίας, που με δική του ευθύνη έχει μέσα στην καρδιά του, δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγεί, ακόμα κι αν πάει στον Χριστό.

Γιατί ο Λόγος του Θεού, και μαζί κι εμείς, αναγνωρίζουμε πως ό,τι κακό υπάρχει σ’ αυτόν τον κόσμο, ό,τι κλέβει την ειρήνη από ψυχές και λαούς, είναι η εισβολή της αμαρτίας στο τέλειο δημιούργημα του Θεού.

Πρώτα λοιπόν πρέπει η αμαρτία να καθαριστεί, να πεθάνει, και μαζί με αυτόν τον θάνατο έρχεται η ειρήνη με τον Θεό. Η ειρήνη η πλήρης, η αληθινή, η ειρήνη που μένει και που δεν επηρεάζεται από εξωτερικές συνθήκες, δεν γίνεται να χαθεί με την πρώτη δυσκολία, γιατί η πηγή της είναι πνευματική και αναλλοίωτη, ο Ίδιος ο Ιησούς Χριστός.


Τι δεν είναι ειρήνη

Και γιάτρεψαν το σύντριμμα της θυγατέρας τού λαού μου με επιπόλαιο τρόπο, λέγοντας: Ειρήνη, ειρήνη· και δεν υπάρχει ειρήνη.

Ιερεμίας 6:14

Να σταματήσουν οι πόλεμοι παντού, να πηγαίνουν τα παιδάκια στο σχολείο αντί να κραδαίνουν όπλα, και να γυρίζουν οι πατεράδες τους σπίτια το βράδυ.

Να ηρεμήσουμε, να μην ανησυχούμε, να μην τρέχουμε όλη μέρα, να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια, και να μη μας ανεβαίνει η πίεση.

Να τα βρούμε μεταξύ μας, να μη χωρίζει ο άντρας από τη γυναίκα και το παιδί από τους γονείς για θέματα ασήμαντα, διαφωνίες χωρίς νόημα.

Αυτά ακούγονται καλά, και μοιάζουν ίσως με την περιγραφή της ειρήνης, αλλά δεν είναι αυτά η ειρήνη. Είναι ένας πολύ φτωχός, επιφανειακός και ελλιπής προσδιορισμός της ειρήνης. Μια φτηνή απομίμηση.

Η ειρήνη δεν είναι η απουσία της σύγκρουσης.

Μπορεί κάποτε ειρήνη να είναι πόλεμος, μάχη σώμα με σώμα με τον άρχοντα του κόσμου τούτου, τον εχθρό μας τον διάβολο. Και να είναι αυτό ειρήνη, γιατί δοξάζει τον Θεό που κατοικεί στην καρδιά που Του παραδόθηκε, και γιατί Εκείνος είναι που χαρίζει τη νίκη και μέσα στη μοναξιά και στην ανέχεια και στην άδικη μεταχείριση.

Ειρήνη είναι η αποκατάσταση της δικαιοσύνης μπροστά στα μάτια του Θεού, και σε σύγκριση με αυτή την έννοια και όλες της τις προεκτάσεις, όλα τα άλλα είναι ανούσια, χωρίς σκοπό και νόημα. Σαν να βάζουμε έναν επίδεσμο σε όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας, που θα κρατήσει λίγα λεπτά μόνο, μέχρι να ξανααιμορραγήσει η πληγή με νέους, χειρότερους τρόπους.

Αν δεν λυθεί το θέμα της σχέσης μας με τον Θεό, ας μην ψάχνουμε την ειρήνη, μέσα μας ή γύρω μας. Και αν δεν Του παραδοθούμε άνευ όρων, να μας καθαρίσει και να μας ετοιμάσει για τη Βασιλεία Του, η ειρήνη που μας υποσχέθηκε δεν θα έρθει ποτέ στη δική μας ζωή.

Γιατί δική Του είναι η ειρήνη, δική Του υπόθεση άρα το πότε και πώς θα την χαρίζει.

 

Η ειρήνη ως καρπός

Μη μεριμνάτε για τίποτε· αλλά, σε κάθε τι, τα ζητήματά σας ας γνωρίζονται στον Θεό με ευχαριστία διαμέσου τής προσευχής και της δέησης.

 Και η ειρήνη τού Θεού, που υπερέχει κάθε νου, θα διαφυλάξει τις καρδιές σας και τα διανοήματά σας διαμέσου τού Ιησού Χριστού.

Φιλιππησίους 4:6,7

 

Η ειρήνη είναι καρπός. Είναι αποτέλεσμα.

Είναι το αποτέλεσμα της κατοίκησης του Πνεύματος του Θεού μέσα στην καρδιά που έχει καθαριστεί και που καθαρίζεται καθημερινά από την εξουσία της αμαρτίας. Και είναι το αποτέλεσμα της εκζήτησης του Θεού και της υπακοής στο θέλημά Του.

Όταν ξαπλώνουμε το βράδυ και περιμένουμε να μας κατακλύσει η ειρήνη που υποσχέθηκε ο Κύριος πως θα μας χαρίσει, με τι έχουμε γεμίσει την ημέρα μας, με τι πράξεις, με τι επιλογές, ώστε τώρα να έχουν ως καρπό την ειρήνη;

Με τι γεμίζουμε το μυαλό μας, τι σκέψεις επιτρέπουμε να κυκλοφορούν και τις επεξεργαζόμαστε για ώρες, ώστε να το γεμίσει η ειρήνη του Θεού ως αποτέλεσμα;

Πώς ξοδέψαμε το χρόνο μας, όλη τη χρονιά, χτες, σήμερα, τι βάλαμε πρώτο, με τι ασχοληθήκαμε, ώστε να μπορούμε να Του ζητήσουμε να μας χαρίσει την ειρήνη Του;

Αν η ειρήνη είναι δώρο, αν είναι καρπός, τότε δεν αγοράζεται. Χαρίζεται. Αποκτιέται. Φτάνεται.

Μια ζωή γεμάτη από Χριστό, μια καθημερινότητα κοντά Του, με τον Λόγο Του ανοιχτό, με ύμνους στη σκέψη και προσευχή στα χείλη, αυτή η ζωή ναι, ακόμα και στις θλίψεις, δεν θα στερηθεί την ειρήνη. Εκείνος που φροντίζει πρώτα και πάνω απ’ όλα να ακολουθεί και να εκτελεί το θέλημα του Θεού από τα μικρά μέχρι και τα μεγάλα, θα έχει την ειρήνη της ανάπαυσης στα χέρια του Θεού και της παρουσίας Του καθημερινά.

Εκείνος όμως που πρόκρινε τα δικά του, τα του εαυτού του, τα του κόσμου αυτού, αυτός έχει ήδη τον μισθό του. Μέριμνες για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, αφού τα κρατάει στα χέρια του και τα κυνηγάει για δικό του λογαριασμό, άγχος, αγωνία, και έπειτα απογοήτευση, γιατί αυτό κάνει ο κόσμος εδώ κάτω, απογοητεύει πάντα. Δεν αφέθηκε στα δυνατά και σοφά σχέδια του Θεού, που περιλαμβάνουν νέκρωση για τον εαυτό του, αλλά αιώνια ειρήνη με τον Θεό και μέσα στη ζωή του εδώ κάτω.

Η μεγάλη απελευθέρωση, ο θάνατος του παλιού μας εαυτού, ανοίγει το δρόμο για όλα τα δώρα τα απίστευτα που χαρίζει ο Κύριος στους δικούς Του.

Και από όλα αυτά τα δώρα, η ειρήνη είναι εκείνο που θα διαφυλάξει το πνεύμα και τις καρδιές μας μέσα σε τούτες τις δύσκολες, τις κακές μέρες πριν από τον Ερχομό του Χριστού μας.

Θα φυλάξεις σε τέλεια ειρήνη το πνεύμα που επιστηρίζεται επάνω σε σένα, επειδή σε σένα έχει το θάρρος του.

Ησαΐας 26:3