circlepoioieimaste-clear

 

katalogos-button

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ"

03 Pn Mai Ioun 17 exo 1ccc

Γίνετε συνδρομητής στο

διμηνιαίο περιοδικό ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ

το οποίο περιέχει: πλούσια

αρθρογραφία,παιδική στήλη,

ιστορίες, ποιήματα και ύμνους,εδάφια

και μελέτη της Αγίας Γραφής,

ενθάρρυνση για κάθε πιστό.

στείλτε τα στοιχεία σας στο

 [email protected]

youtube-logo-223

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

N E O

anagennisiexo2

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: 

Το θέμα των θεμάτων

Το γεγονός των γεγονότων

Το θαύμα των θαυμάτων

για παραγγελίες πατήστε εδώ

Exo-Xero-Pistepsa-m

Exo-Koinonia-m

 

παραγγελίες εδώ

 

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

eik-psari-sto-xwma

"Το Ψάρι στο Χώμα"

ένα μυθιστόρημα των

πρώτων Χριστιανών

 

Exo-Promessa-m

"Προμέσσα"

Μια ιστορία για τους τελευταίους

καιρούς πάνω στη γη.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Μην τα χάσετε!

 

H ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

Exo-Krisi-m

Από πού ξεκίνησαν όλα;

Και πού οδηγούν;

Ένα φταίξιμο ζητεί παραλήπτη. 

Υπάρχει λύση;

παραγγελίες εδώ

BESTSELLERS

 

exo-thaumasia-zoi-agiasmou

exo-thaumasia-zoi-proseuxis

exo-oikogeneia

Exo-Kathe-Mera-m

 

ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ

- Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ

την Καινή Διαθήκη στην

Δημοτική γλώσσα αν μας την

ζητήσετε με γράμμα σας

στη διεύθυνση των Πνευματικων

Εκδόσεων ή με email σας.


– Ζητήστε μας ΔΩΡΕΑΝ

δείγματα των εκδόσεών μας

και αναλυτικούς καταλόγους.


– Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία

από CD με ομιλίες πάνω σε

πνευματικά ζητήματα και εις

βάθος μελέτη του Λόγου του

Θεού. Αναζητήστε τους

online καταλόγους μας και

στείλτε μας παραγγελίες στην

διεύθυνση των Πνευματικών

Εκδόσεων ή με email σας.

output Ya23YS

 

Αναγέννηση: Τι είναι; Τι δεν είναι; Πότε είναι;

                                                                              Για ποιους είναι;

 

 

Στις μέρες μας δεν λέει τίποτα!

 

butterfly-on-hand  Είναι από τα πλέον τραγικά χαρακτηριστικά των ημερών μας αυτό που συμβαίνει. Ο εκφυλισμός των εννοιών, των αξιών, των θέσεων. Ίσως δεν υπάρχει πιο κάτω και πιο χαμηλά για να πέσουμε. Λέμε χριστιανός και δε σημαίνει τίποτα. Λέμε αναγεννημένος και δε σημαίνει τίποτα. Γιατί όλοι δηλώνουν χριστιανοί, όλοι δηλώνουν αναγεννημένοι. Αξίζει να ασχοληθούμε και με τα δύο αυτά γνωρίσματα.

Κάποτε η λέξη χριστιανός ήταν γεμάτη νόημα, αξία και δύναμη. Ήταν ταυτόχρονα ένα όνομα γεμάτο κόστος για όσους το κουβαλούσαν. Τότε οι χριστιανοί ήταν λίγοι, επίλεκτοι και αποφασισμένοι. Τότε οι χριστιανοί ζούσαν αυτό που πίστευαν και πλήρωναν το κόστος με αγάπη και λατρεία στο πρόσωπο του Κυρίου.

Χριστιανός θα πει «του Χριστού». Χριστιανός θα πει δεν ζω εγώ, ζει μέσα μου ο Ιησούς Χριστός... δεν ζω για τον εαυτό μου, αλλά για Κείνον που πέθανε και αναστήθηκε για μένα, τον Ιησού Χριστό (Β΄ Κορινθίους ε΄ 15). Αυτοί ήταν οι χριστιανοί που ζούσαν διαφορετικά, αλλιώτικα, ξεχωρισμένα, άγια, καθαρά μέσα στον αμαρτωλό κόσμο μας. Και οι υπόλοιποι τους ξεχώριζαν και τους έδιναν ονόματα όπως «οι της οδού ταύτης».

Σήμερα, η λέξη χριστιανός δε λέει τίποτα, γιατί οι περισσότεροι που είναι στις φυλακές είναι χριστιανοί. Εγκληματίες, αμετανόητοι κακοποιοί, άνθρωποι διεφθαρμένοι, όλοι δηλώνουν χριστιανοί. Χριστιανοί διαλύουν τα σπίτια τους, χριστιανοί πορνεύουν, μοιχεύουν, χριστιανοί που κλέβουν ή καταχρώνται χρήματα άλλων.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους «αναγεννημένους» των ημερών μας. Αναγεννημένοι που διαλύουν τα σπίτια τους μετά από 10, 16 χρόνια γάμου... Αναγεννημένοι που αφήνουν τη γυναίκα τους για μια πιο γυαλιστερή... Αναγεννημένοι που αγαπούν τον κόσμο της αμαρτίας... Αναγεννημένοι που κλέβουν χρήματα... που εκμεταλλεύονται καταστάσεις... Αναγεννημένοι που λένε ψέματα, ζουν ψέματα, φοράνε ψέματα, αγαπούν το ψέμα... Όλοι είναι αναγεννημένοι... τουλάχιστον όλοι δηλώνουν με τα λόγια τους αναγεννημένοι. Όμως όταν έρχεται η ώρα της ζωής, της ζωής τους, ούτε Χριστός φαίνεται, ούτε χριστιανισμός υπάρχει, ούτε αναγεννημένη ζωή. Τι υπάρχει μόνο; Μια ομολογία χειλέων χωρίς αντίκρισμα ανάλογης άγιας ζωής Ιησού Χριστού.

Επομένως, αφού όλοι αυτοί οι άσχετοι άνθρωποι δηλώνουν αναγεννημένοι και είναι χωρίς ζωή αναγεννημένη, είναι φανερό ότι δεν είναι αναγεννημένοι, δεν αναγεννήθηκαν ποτέ τους. Ούτε χριστιανοί είναι ούτε πιστοί είναι, διότι «η πίστη τους χωρίς έργα ζωής πίστεως» είναι νεκρή, το ίδιο και ο χριστιανισμός τους είναι νεκρός, αφού δεν συνοδεύεται από ζωή Χριστού, δεν επιβεβαιώνεται από χριστιανική ζωή.

Μια σκέψη είναι να καταργήσουμε τη λέξη αναγέννηση, που δεν λέει τίποτα πια, και να επινοήσουμε μια άλλη, όχι τόσο φθαρμένη και εκφυλισμένη όσο αυτή. Όμως όχι, ούτε τη λέξη αναγέννηση θα αλλάξουμε, ούτε τη λέξη χριστιανός θα καταργήσουμε, επειδή όλοι, πρόχειρα και επιπόλαια δηλώνουν, χωρίς να ζουν ανάλογα. Θα καταργήσουμε την ομολογία των χειλέων και θα κρατήσουμε τη μαρτυρία της ζωής. Αναγεννημένος είναι αυτός που ζει αναγεννημένα και όχι αυτός που το ομολογεί μόνο. Χριστιανός είναι ο άνθρωπος που ζει τη ζωή του Χριστού ανάμεσα στους συνανθρώπους του, «εις τα ίχνη Του, καθώς Εκείνος περιεπάτησε, με το ίδιο φρόνημα το οποίο ήταν και μέσα στον Ιησού».

summer-tumblr

Φτάσαμε στις μέρες μας, τα λόγια μόνα τους, οι δηλώσεις, οι μαρτυρίες των χειλέων να μην επαρκούν, όταν την ίδια ώρα η ζωή ανατρέπει τη μαρτυρία και διαψεύδει την ομολογία:

— «αναγεννημένοι» που πηγαίνουν στο γήπεδο και στηρίζουν την ομάδα τους,

— «αναγεννημένοι» που ζουν κοσμικά,

— «αναγεννημένοι» που ξενυχτούν στον υπολογιστή και ταΐζονται από την αμαρτία που προωθεί η τηλεόραση,

—  «αναγεννημένοι» που έχουν είδωλα και ειδωλολατρία στη ζωή τους,

—  «αναγεννημένοι», που δεν απαρνήθηκαν τον εαυτό τους, δεν σταύρωσαν τη σάρκα μαζί με τα πάθη και τις επιθυμίες (Γαλάτας ε΄ 24),

— «αναγεννημένοι» χωρίς νίκη, χωρίς αγάπη για τον Κύριο, χωρίς μελέτη, χωρίς υμνωδία, χωρίς υπηρεσία, χωρίς καρπό,

—  «αναγεννημένοι» στη φαρδιά πύλη και ευρύχωρη οδό

•          δεν υπάρχουν!

•          δεν είναι αναγεννημένοι!

•          δεν αναγεννήθηκαν ποτέ τους!

Στις μέρες μας πρέπει να επιμείνουμε στο σημείο αυτό, για να βοηθήσουμε κάποιες γνήσιες καρδιές να μην πλανηθούν και πέσουν παγιδευμένες στα ψέματα του διαβόλου, αλλά και όσους είναι πλανημένοι, να επιστρέψουν με πίστη και ταπείνωση, να μετανοήσουν, να αναγεννηθούν πραγματικά και γνήσια. Η Αγία Γραφή περιέχει ξεκάθαρα όχι μόνο το τι είναι αναγέννηση, αλλά και το τι δεν είναι. Όχι μόνο το τι είναι πίστη, αλλά και το τι είναι «νεκρή πίστη» και υπάρχει

άφθονο φως για όσους θα θελήσουν να διορθώσουν και να σιγουρέψουν την πορεία τους προς τον Ουρανό.

 

Είναι ή δεν είναι; Έχει ή δεν έχει;  

Εφόσον είναι τόσο σοβαρό, τόσο ζωτικό, τόσο πρωταρχικό το θέμα της αναγέννησης, αυτό που πρέπει να εξετάσει ο καθένας μας είναι το αν είναι ή δεν είναι αναγεννημένος, αν έχει ή δεν έχει την αναγέννηση! Iron-Chains-HD-Wallpaper

Μέσα στην Αγία Γραφή έχει φροντίσει ο Θεός να έχουμε πολλά στοιχεία της αναγεννημένης ζωής, για να μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να εξετάσει τον εαυτό του, να διακρίνει πού βρίσκεται και να ελέγξει εάν ο ίδιος έχει αναγεννηθεί και ζει την αναγεννημένη ζωή. Είναι πολύ σοβαρό αυτό το σημείο και χρειάζεται να μείνουμε και να εξετάσουμε τους εαυτούς μας με βάση και γνώμονα τα όσα λέει η Αγία Γραφή πάνω στο θέμα αυτό.

Πάρα πολλές από τις «αναγεννήσεις» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, που λένε ότι είναι γνήσιες και αληθινές, δεν είναι αναγεννήσεις, δεν έγιναν ποτέ στην πραγματικότητα. Πάρα πολλές από αυτές που λέμε ότι είναι αναγεννήσεις δεν είναι γνήσιες, δεν είναι αληθινές. Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Από τη...

 

nail-crownΜεγάλη σύγχυση επικρατεί γύρω από την πραγματική φύση, το πραγματικό νόημα της προσφοράς του Ιησού Χριστού στον αμαρτωλό κόσμο μας, ή πιο εστιασμένα, στον αμαρτωλό άνθρωπο.

Ακούγονται πολλά, διάφορα. Δεν θα ’πρεπε. Γιατί πολλά; Μήπως δεν είναι ξεκάθαρος ο Λόγος του Θεού; Μήπως δεν είναι κατανοητά τα όσα περιέχει, μήπως δεν μας δόθηκε, δεν μας αποκαλύφθηκε το μυστήριο της αγάπης του Θεού Πατέρα;

Υπάρχει μια λέξη, που είναι πράγματι τρομερή. Ψέμα. Αγαπούν οι άνθρωποι το ψέμα. Βολεύονται στο ψέμα. Εφησυχάζουν και αποκοιμιούνται. Δεν τους αρέσει η αλήθεια που σώζει, που λυτρώνει και φωτίζει. Τους ενοχλεί. Ψάχνουν λοιπόν για το ψέμα και μόλις το βρουν, κουρνιάζουν σ’ αυτό και αντιδρούν τόσο βίαια όταν φανερώνεται η αλήθεια. Χειρίζονται με ασέβεια την αποκάλυψη του Θεού, το νόμο της αγάπης Του, της χάρης Του, ενώ είναι όλα δοσμένα με απλότητα και γνησιότητα αγάπης.

1. Η αμαρτία τού να ζεις για τον εαυτό σου

Ίσως αυτό που τονίζεται περισσότερο και συχνότερα είναι η αγάπη. Η αγάπη του Θεού για τον αμαρτωλό.
Δεν είναι παράδοξο, αφού η αγάπη είναι ένας κόσμος ολόκληρος και μάλιστα η αγάπη στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού είναι ένας ασύλληπτος κόσμος μυστηρίου, είναι ένα θαύμα. Όμως εδώ ακριβώς βρίσκεται και το πολύ σοβαρό και κρίσιμο σημείο. Να μείνει αυτή η αγάπη άκαρπη στην περίπτωσή μας, να μη λειτουργήσει, να μη φέρει το ποθητό αποτέλεσμα της λύτρωσης, της σωτηρίας της ψυχής από τον αιώνιο θάνατο. Να μην ωφεληθούμε εμείς οι ίδιοι από το θαύμα, να μη γίνει ποτέ δικό μας.


Ναι, αποκαλύπτει ο Λόγος του Θεού τόσο συγκινητικά:
Διότι έτσι αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή…
Όμως δεν σταματάει εδώ, όπως σταματάμε συνήθως εμείς. Η συνέχεια είναι:
για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή (Ιωάννης 3:16).
Ναι, εκείνο το «για να» του Λόγου του Θεού είναι το μεγάλο μυστικό, το πιο ευαίσθητο σημείο ίσως της αγάπης του Θεού δια του Ιησού Χριστού.
Εδώ, σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να λειτούργησε πολλή κακία και μαεστρία πλάνης. Όχι βέβαια ανεξάρτητη από τη δική μας πονηρή καρδιά, αλλά πάντα σε συνδυασμό. Τις συνέπειες τις θερίζουμε και τις βλέπουμε όλοι καθημερινά.
Γιατί πέθανε ο Ιησούς στο σταυρό;

Γιατί τα καρφιά, το αίμα;
Γιατί η ανάσταση, το άδειο μνήμα;
Γιατί ο ερχομός, ο αγιασμός, η ζωή της υπακοής;
Γιατί η αγάπη Του, γιατί η προσφορά στον αμαρτωλό;
Μία η απάντηση του Λόγου του Θεού, πραγματικό κλειδί που ξεκλειδώνει και ερμηνεύει το μυστήριο της...

 

orivatis-vounoΥπάρχει μια δύναμη πολύ ανώτερη και άπειρα θαυμαστότερη από τις δυνάμεις της γνώσης και της ισχύος μας πάνω στη φλούδα της γης. Δύναμη άλλης φύσης, ασύγκριτη και θαυμαστότερη από όλες τις γνωστές μας δυνάμεις.

Η άγια ζωή, ο αγιαζόμενος άνθρωπος. Η μόνη δύναμη.
Μπορεί να είναι τοσοδούλης, από κείνους τους «…οι πτωχοί τω πνεύματι, οι πραείς, οι ταπεινοί…» που τους μνημονεύουμε με κάποια συγκατάβαση. Η άγια ζωή όμως είναι το μόνο, το πραγματικό θαύμα. Το θαύμα της σωτηρίας που χαρίζει ο Κύριος στον πρώην αμαρτωλό άνθρωπο και που έχει το δικό του όνομα: Άγια Ζωή. Τίποτα άλλο, τα έχει όλα μέσα αυτό. Είναι ένα πλήρες θαύμα, ζωντανό, καθημερινό, γεμάτο απόλαυση και μεγαλείο. Ο αγιαζόμενος άνθρωπος είναι το πραγματικό θαύμα.